Artan Krasniqi

Artan Krasniqi

Artan Krasniqi ndjek studimet doktorale në Departamentin e Sociologjisë të Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Që nga tetori 2014 është asistent në një grup lëndësh në po atë departament. Nga viti 2009 deri më 2019 ka qenë pjesë e grupit medial Koha, njëherë si gazetar i kulturës për gazetën Koha Ditore, pastaj si redaktor në portalin Koha.net. 
Ai shkruan në rubrikën e përjavshme “Monument” në gazetë, si dhe ka të botuara gjashtë vëllime të serisë “Monument” me Botimet KOHA, në shqip dhe anglisht. Ka përvojë edhe në organizata të analizave dhe hulumtimeve të opinionit publik.

***

Artan Krasniqi is a Ph.D. student at the Sociology Department of the Faculty of Philosophy at the University of Prishtina “Hasan Prishtina.” Since October 2014, he has been a teaching assistant at the same Department. Between 2009 and 2019 he was part of the Koha media group, first as a journalist covering culture for the Koha Ditore newspaper, then as an editor at the Koha.net online outlet.
He contributes to the “Monument” weekly section of the newspaper and has published six volumes of the series “Monument” with Botimet KOHA in English and Albanian. He has previously worked in public opinion polling organizations.