Anëtarët

Ibrahim Kadriu

Ibrahim Kadriu u lind më 8 janar të vitit 1945 në Zhegër (Gjilan). Shkollimin fillor e mbaroi...

Milazim Krasniqi

Profesor i asocuar i gazetarisë dhe letërsisë në Universitetin e Prishtinës...

Binak Kelmendi

Shkrimtar, publicist, përkthyes, lindur në Llabjan të Pejës, në vitin 1950. Është profesor i gjuhës...

Avni Spahiu

Avni SPAHIU - diplomat, publicist, përkthyes, lindi në Mitrovicë. Shkollimin fillor e të mesëm...

Ibrahim Berisha

Profesor i Sociologjisë në Universitetin e Prishtinës. Punoi gazetar, redaktor i kulturës...

Dije Frangu

Dije Demiri Frangu, është profesoreshë në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit...

Sali Bashota

Sali Bashota (1959, Caravik, Klinë), shkollimin fillor dhe gjimnazin i kreu në Kijevë, ndërkaq...

Engjëll I.Berisha

Engjëll I. Berisha është poet, publicist, bibliotekar. Lindi në Korenicë të Gjakovës. Shkollimin fillor e kreu...

Haqif Mulliqi

Haqif Mulliqi lindi në Pejë (1960). Shkollën fillore, të mesmen si dhe studimet themelore, akademike...

Lindita Tahiri

Lindita Aliu Tahiri është gjuhëtare, kritike letrare, studiuese e medias dhe komunikimit masiv...

Osman Gashi

Ka lindur në fshatin Mramor të Prishtinës më 07. 03. 1962. Është Profesor i Letërsisë...

Naim Kryeziu

Naim Kryeziu ka lindur më 16.09.1964 në komunën e Kamenicës, Kosovë. Shkollën fillore dhe të mesme...

Anton Berishaj

Anton Berishaj (1965), poet, prozator, kritik i letërsisë dhe përkthyes. Është profesor i letërsië...

Nerimane Kamberi

Nerimane Kamberi ka lindur në Preshevë dhe ka jetuar në Belgjikë deri në moshën 20 vjeçare...

Naime Beqiraj

Naime Beqiraj u lind në Pejë ku e mbaroi shkollën fillore dhe gjimnazin. Studimet për Letërsi Shqipe i mbaroi...

Mustafa Balje

Mustafa Balje je rođen 1967. godine u Restelici kod Dragaša. Osnovnu školu je završio u Kočanima...

Lulzim Tafa

Lulzim Tafa është i lindur më 1970 në Lipjan. Studimet themelore dhe ato të magjistraturës i ka përfunduar...

Fahredin Shehu

Fahredin Shehu u lind në Rahovec më 1972. Është autor i më se 20 librave në poezi dhe prozë...

Gëzim Aliu

Gëzim Aliu (1977) është shkrimtar, studiues i letërsisë, eseist; doktor i shkencave në letërsi...

Agron Gashi

Agron Y. Gashi u lind në Papiq të Deçanit më 1977, ku ndoqi shkollimin fillor dhe te mesëm...

Blerina Gaxha

Blerina Rogova Gaxha (1982) është poete, eseiste dhe studiuese e letërsisë; doktor në shkencat...

Ag Apolloni

Ag Apolloni (1982) is an Albanian author and professor of literature at the University of Prishtina...

Flamur Maloku

Flamur Maloku profesor universitar, studiues i letërsisë, poet, lindi në Plloçicë. Shkollimin fillor e kreu...

Artan Krasniqi

Artan Krasniqi ndjek studimet doktorale në Departamentin e Sociologjisë të Fakultetit Filozofik...