Fahredin Shehu

Fahredin Shehu

U lind në Rahovec më 1972. Është autor i më se 20 librave në poezi dhe prozë. I përkthyer në shumë gjuhë botërore. Është profesor i Shkencave Orientale dhe Doctor Honoris Causa në Zvicër.

Gjithashtu, është drejtor dhe themelues i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë, i cili mbahet tash e shtatë vjet më radhë.

***

Is a World renowned poet from Kosovo who authored over 20 books: mainly poetry, essay, novel etc.

His poetry is translated in around 30 languages and brought him many literary prizes.  He participated in over 30 literary festivals and took part in over 50 Anthologies.

For his unique philosopical and Artistic expression he was awarded Doctor Honoris Causa and Lifetime Academic in Switzerlad and was nominated for Pulitzer prize.

He is The Director of International Poetry Festival in Kosovo